Служителите в администрацията ще работят от 7.30 до 14.30 часа...

Заради големите горещини, в Община Кюстендил въвеждат лятно работно време от началото на следващата седмица. Моделът в общинската администрация се прилага за поредна година. Примерът й ще бъде последван и от други общини.

 

Служителите в администрацията ще работят от 7.30 до 14.30 часа. Според общинското ръковоство така се постига от една страна икономия, от друга - работата с гражданите ще е ефективна.

 

„Първо, по отношение на енергийната ефективност  нито климатици се заплащат за тези часове, освен това ние стимулираме нашите съграждани в горещините да не рискуват живота си и да обикалят", каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

 

Промяната в работното време според служителите няма да промени обичайния им ритъм на работа.

 

„Когато се налага, то продължава нерегламентирано, в смисъл -докато можем и имаме необходимата воля да свършим това, което трябва като задача", обясни Аделина Йовева, отговаряща за икономическите дейности в Община Кюстендил.

 

Хората в Кюстендил приеха противоречиво новината.

 

„И регистратурата и данъчната служба си има дежурни и ЕСГРАОН нека да сме наясно - Общината не затваря, не хлопва врати. Просто в това време е основната част от персонала и може да бъде свършена максимално бързо работата", обясни кметът Петър Паунов.

 

Преминаване към лятно работно време предстои да бъде въведено и за други общини от югозапада, сред тях са Петрич и Сандански.

 

Репортер: Снежана Любенова