Недоволните от поправките организират шествие из центъра на столицата...

 

Два протеста, провокирани от спорните поправки в Закона за горите, ще се проведат днес в София. Единият е в защита, а другият е против закона. Първият започва в 12 часа на обяд пред Народното събрание и е под надслов: "Не на екологичния рекет".

 

Протестът пред Народното събрание ще е продължение на блокадата на международния път Е-79 преди два дни. Участниците в него се обявиха против ветото, което президентът Росен Плевнелиев наложи върху Закона за горите.

 

В 18.30 пък коалиция "За да остане природа в България" организира шествие, чрез което граждани ще изразят недоволството си от поправката в закона, която предвижда да се строят ски-писти и съоръжения в горите без промяна на предназначението на терена.

 

Шествието ще тръгне от пилоните на НДК, ще премине през булевард "Витоша", площад "Света Неделя", улиците "Съборна" и "Леге" и ще стигне отново до сградата на парламента. Природозащитниците са получили официално разрешение от общината за шествието.

 

Миналата седмица, в продължение на няколко дни, демонстрантите срещу промените в закона, блокираха кръстовището на Орлов мост. Стигна се до сблъсъци с полицията и десетки хора бяха арестувани.