Вотът на недоверие към правителството на ГЕРБ е внесен за провал в областта на правосъдието...

Опозицията внесе вот на недоверие към правителството на ГЕРБ заради "провал в областта на правосъдието и вътрешните работи". Темата за битовата престъпност също е на дневен ред във връзка с вота.

 

„Днес  чух  премиера Борисов , който  каза, че след вторник може да има друго правителство. Каза го в парламента, от трибуната", уточни Волен Сидеров в "Часът на Милен Цветков".

 

Според лидера на "Атака", България е във война и терористичният акт в Бургас може да се повтори, защото има срив в сигурността и в службите. Депутатът от ГЕРБ Иван Петров опонира с аргумента, че организираната престъпност била създадена именно по времето на управлението на БСП.

 

Вотът на недоверие може да успее, защото 74–те народни представители, инициатори на вота на недоверие, ще се увеличат при гласуването, казва Ангел Найденов, зам.-председател на ПГ на Коалиция за България.

 

Парламентът ще дебатира по вота на недоверие във вторник, 24 юли. Ще се смята за успешен, ако за него са гласували поне 121 народни представители. Това е 5-то искане на недоверие към правителството на ГЕРБ. Последният обсъждан в пленарна зала вот на недоверие беше преди година, заради провала във вътрешната политика и срещу вицепремиера Цветан Цветанов.

 

Още от дебата в студиото на "Часът на Милен Цветков" вижте във видеото. Цялото предаване гледайте на сайта на Nova Play.