Сирийската държавна телевизия обаче заяви, че десетки терористи са ликвидирани или са се предали...

Според Съединените щати режимът на сирийския лидер Башар Асад готви „масово клане” в най-населения сирийски град – Алепо.

 

Говорителка на Държавния департамент изтъкна, че придвижването на танкови колони към три милионния град и бомбардировките на някои райони от вертолети и изтребители на режима са признак за „сериозна ескалация”.

 

"Опасяваме се, че в Алепо ще се стигне до истинско клане и че действията на режима показват, че именно такива са намеренията му", подчертаха от американското външно министерство.

 

От там обаче уточниха, че Съединените щати не предвиждат въоръжена намеса без мандат за това от Съвета за сигурност на ООН, където Русия блокира опитите за предприемане на по-ефикасни мерки срещу сирийския режим.

 

От друга страна сирийската държавна телевизия обяви, че правителствените части вече са навлезли в Алепо и "успешно преследват въоръжени опозиционери в самия град и неговите околности". "Десетки терористи са ликвидирани, останалите слагат оръжие и се предават или бягат към турската граница", допълват от медията.