Лейди Гага изненада, впечатли и шокира на концерта си в София

Изкуството на Лейди Гага е в това да изненадва, впечатлява и шокира и на 14-ти август за два часа тя направи всичко това с българската си публика.

 

Лейди Гага направи това, което умее най-добре - грандиозно шоу. Изненадите и шокиращите моменти, както й начинът, по който говори с публиката, ще са запечатани в спомените на българските й фенове.

 

Като човек, който следи кариерата на Гага и посланията зад ексцентричните й изпълнения, аз бях впечатлена. На два метра и половина от самата сцена, до мен изглежда се забавляваха и 12-13-годишно момченце с рокерско яке и около 60-годишна дама, която си носеше столче. Публиката на поп иконата беше разбообразна и пъстра като цялото представление.

 

Лейди Гага се появи на кон, съставен от танцьори, и през цялото време остана вярна на предизвикателния си стил. Шоуто включваше театрални сцени като собственото й раждане, убийство, еднополов брак, обиколка на сцената с огромен мотор, на който беше закачен българския флаг, също и много артистични сцени, които се развиха в големия средновековен подвижен замък - декор.

 

Гага изпя най-култовите си денс и поп рок парчета, като започна със сингъла Born This Way, който месеци наред бе на челни позиции в световните музикални класации. Самият Сър Елтън Джон пък го определи като новия химн на международното гей общество.

 

В изпълнение на едно от последните й творения, баладата "Lady Die" (неофициално написана в памет на Лейди Даяна), тя демонстрира виртуозните си умения на пианото-мотор.

 

Певицата и танцьорите сменяха множество тоалети и показаха впечатляваща хореография. Гага е популярна с това, че успява да изгражда връзка с феновете си и присъстващите на концерта  ще потвърдят - Лейди Гага достига до публиката, тя говори, споделя мислите си, притесненията си.

 

На няколко пъти тя се обърна към българските си фенове с приятелски подход: "Споделяме общи надежди, мечти, бъдеще и заедно говорим на езика на музиката". А с изявлението си "Аз съм всичко, което мразите, но така съм родена", тя изказа една от основните философии, заложени в творчеството й - не позволявайте на никого да ви накара да се чувствате зле със себе си.

 

Автор: Андреа Влъчкова

 

Любителски кадри от концерта гледайте във видеото