Група „Остава” ще отпразнуват 20 години от създаването си с концерт в края на лятото

Група „Остава” ще отпразнуват 20 години от създаването си с концерт в края на лятото. Събитието ще се състои на 29 август от 19.30 часа в Pork Pie в Борисовата градина.

 


На концерта групата ще изпълни емблематични песни от петте си албума, които публиката рядко чува, неиздавани парчета от предстоящия, както и очакваните си хитове, сред които – двата най-нови сингъла от 2012-а – „Лека нощ” и „Един момент – комбинирай ме с теб”.

 


Група "Остава" е сформирана от китариста Георги Георгиев, басиста Боян Петков и първия им барабанист – Драгомир Димитров някъде през 1992 година в Техническия университет в Габрово под името „Добре дошли в Остава”.

 


По-късно към тях се присъединяват Свилен Ноев и Даниел Петров. В първите години бандата репетира в Казанлък, след това, заедно с Bluba Lu и Wickeda създават лейбъла „Жълта музика” и се преместват в София. Осем години след началото, през 2000 година излиза първият им албум „Пинг понг”.

 


Днес "Остава" и техният стил, съчетал най-доброто от бритпопа, инди рока и ню уейва, са неотделима част от историята и настоящето на българската алтернативна музика. И на 29 август всички фенове ще могат заедно с групата да отпразнуват юбилея и отново да се потопят в красивата меланхолия, сурови китари, поетични текстове и познати мелодии.