„Ростуризъм” помоли властите в България да не допуснат руски туристи да бъдат гонени

С писмо до Министерството на икономиката „Ростуризъм” помоли властите в България да не допуснат руски туристи да бъдат гонени от хотелите заради фалиралия туроператор „Бългериан Вип Турс”.

 

След новината за фалита някои хотели в морските курорти са настояли руските туристи повторно да платят своя престой или да напуснат. В Златни пясъци обаче руските летовници дори не знаят за фалита.

 

Руските туристи дори не знаят за фалита "Българиен Вип Турс". Туроператорите, които са поели туристите на фалиралата фирма в курорта Златни пясъци уверяват, че руснаците дори не са разбрали за проблема.

 

По данни на туроператорите проблемът касае около 500 руски туристи по цялото Черноморие. Колко от тях са били предупредени да платят допълнително или да напуснат, могат да кажат хотелиерите.

 

Хотелиерите в Златни пясъци обаче не желаят да коментират ситуацията и да разкажат искали ли са пари от руските туристи или не.

 

Според варненската асоциация на туроператорите проблемът с фалита на „Българиън Вип Турс“ се преекспонира. Председателят на организацията Джани Шарков е категоричен, че е няма място за сравнение със ситуацията при фалита на „Алма тур“ преди година.

 

Репортер: Искра Урумова