"Коалиция за България": От тук нататък ще има само гняв и присмех спрямо управляващите

От тук нататък ще има комбинация от присмех и гняв в обществото спрямо управляващите. Това каза Ангел Найденов, зам.-председател на „Коалиция за България” по повод започналия на 4-ти септември нов политически сезон, който е последният преди следващите избори.

„Тази последна година, за разлика от предишните, вече даже не се свързва с толкова много очаквания”, каза Найденов. „Изявлението на председателя на парламентарната група на мнозинството предизвика смях в залата. Не защото беше глупаво изказването, а защото това е изявление, което е в началото на четвъртата година. И всичко беше в бъдеще време, сякаш току-що започва мандата на управлението на ГЕРБ”, допълни той по повод изтъкването на увеличаването на доходите на българите като успех на правителството по време на заседанието вчера.

На въпроса дали сега живее по-добре, отколкото в началото на мандата на управляващите, Димитър Главчев, зам.-председател на ГЕРБ, каза, че лично не намира разлика в собственото си положение. Той все пак изтъкна, че животът му е по-тежък, защото е натоварен с много повече отговорности.

Аз преди това с политика не съм се занимавал. Сега се занимавам с политика, именно за да осъществя програмата на ГЕРБ”, допълни той.

Главчев уточни, че увеличаването на доходите сега показва спазване на програмата на управляващите. По думите му доходите са били приоритет през целия мандат досега, защото са били запазени в условия на криза.

Той допълни, че темата за референдума за „Белене” е изместване на вниманието от въпроса за изборите, а именно те, и според двамата участници в дискусията в „Здравей, България”, ще покажат истината за управлението на ГЕРБ.

„Да правиш референдум за нещо, което е трябвало да го направиш, докато управляваш, е просто несериозно”, каза още Главчев.

Целия разговор със зам.-председателите на ГЕРБ и „Коалиция за България” гледайте във видеото.