600 хиляди лева са отпуснати за ремонт на стадиона в Стара Загора

Престижният лекоатлетически турнир „Самарско знаме“ се завръща на стадион „Берое“ в Стара Загора през юни следващата година.

Това ще се случи благодарение на партньорството между Община Стара Загора и Спортен клуб по лека атлетика „Берое”. За целта ще бъде извършена цялостна реконструкция на пистата на стадиона, което ще го направи съответстващ на всички международни изисквания за провеждане на състезания от най-висок ранг.

Отпуснатите по решение на Общинския съвет в Стара Загора 200 000 лв. вече са преведени в банковите сметки на клуба, съобщи Емилия Драгиева - член на УС на „Берое”. По думите й в края на миналата седмица в Министерството на физическото възпитание и спорта е подписан договор за финансиране на първия етап от ремонта на пистата в размер на 400 000 лева.

Новината за ремонта на стадиона в Стара Загора идва по-малко от година преди да се навърши четвърт век от поставянето на световния рекорд на Йорданка Донкова. На 20 август 1988 г. най-добрата българка в бягането на 100
метра с препятствия записва резултат от 12 секунди и 21 стотни. Тогава това се случва точно по време на турнира „Самарско знаме“, като резултатът на Донкова все още остава неподобрен.