Те ще бъдат на стойност 40 лева и ще се раздават всеки месец от януари 2013 г.

По 40 лева месечно за храна във вид на ваучери или купони ще получават от 2013 г. служителите на реда, които работят на дежурства, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.


„В бюджета за догодина вече са заложени необходимите за това 15 млн. лв. Тези допълнителни възнаграждения са заложени в Наредба 11 от 2006 г. и засягат около 25 000-27000 полицаи, гранични полицаи, пожарникари”, обясни Цветанов. И допълни, че до момента за това перо са били заделяни едва 2-3 млн. лв.


Бюджетът на МВР за следващата година остава същият, а увеличението е свързано с осигуровките на служителите, които вече няма да се превеждат от Министерството на финансите към НОИ, а влизат в бюджетите на МВР и Министерството на отбраната.


"Това се прави, за да не се остава с впечатление, че държавата всъщност е длъжник относно осигуровките на представителите от сектор сигурност”, заяви Цветанов.


Във връзка с преговорите с полицейските синдикати за заплатите, министърът обясни, че те продължават и следващата седмица.