Близо тридесет български културни прояви ще има на Лондонския фестивал на българската култура

11 симфонични и камерни концерта, участие на четири певчески хора, четири джаз и фолклорни концерта, две изложби, три кинопрожекции и три театрални представления.


Това е част от програмата на второто издание на Лондонския фестивал на българската култура, който ще се проведе от 1 до 30 ноември в британската столица.


Снощи организаторите на фестивала присъстваха на изискано парти в един от най-актуалните нощни клубове в Лондон. На него присъства и патрона на фестивала - принц Кирил.


ВИП Новините са единствените пред които принца говори. „Искаме да представим повече българската култура - от киното, от музиката. И колкото повече чужденци успеем да привлечем като зрители на фестивала, толкова по-добре. Британската публика вече прие добре първия фестивал. Просто искаме да покажем най-доброто от България”, заяви пред камерата на Нова телевизия принц Кирил.


Очаква се фестивала да бъде посетен от над 10 000 души. Чрез планирана рекламна кампания в лондонското метро, организаторите се надяват информация за фестивала да достигне до над 1 милион лондончани.