Сред бяха мултимилиардера Кирсан Юлимжинов и американския продуцент Джъстин Сласа

Новият посланик на Съединените щати Марси Рийс, кметът на София Йорданка Фандъкова, американски и български продуценти и режисьори пристигнаха за откриването на тазгодишното издание на "Со индипендънт".


Фестивалът за независимо американски кино всяка година има две издания - в София идва през октомври, а през февруари се провежда в Ню Йорк.


Началото бе сложено с документалната лента за легендарният Боби Фишер. За прожекцията в София пристигна бившият президент на Калмикия и настоящ президент на Световната организация по шахмат Кирсан Юлимжинов, за когото се говори, че е мултимилиардер.


За българската премиера на документалния филм "Един до друг" дойде американския продуцент Джъстин Сласа, работил по филма с Киану Рийвс и други холивудски знаменитости - сред които Джордж Лукас, Стивън Содърбърг и Джеймс Камерън.


Интересът към фестивала за независимо кино е голям - призна и домакинът на събитието в София и Ню Йорк - актрисата Жана Караиванова.


„Забележително добре българската публика приема американското независимо кино. Тук е просто удоволствие, че нашата публика има такъв интерес към него”, заяви Караиванова.