Бащата на осъдения Георги Бакалов се е чул с него след обявяване на присъдата

„Ще се опитам да потърся нов адвокат, ако евентуално намеря някакви средства”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Диньо Бакалов – баща на Георги Бакалов, един от осъдените на смърт българи в Малайзия за трафик на наркотици.


Изказването му бе по породено от факта, че адвоката, защитавал сина му по време на процеса, не се нагърбва с последващото дело за обжалване на смъртната присъда.


„Доколкото разбрах адвоката, когото бяхме наели, беше ни казал, че до последно той ще държи делото, но доколкото разбрах, се е отказал. Досега никой не се е свързвал с мен, само вие медиите. И съм много благодарен на някои от вас”, заяви Бакалов. Той обясни, че е намерил предишния адвокат чрез интернет.


На въпрос дали поддържа контакт със сина си в Малайзия, Бакалов отговори, че за последно са се чули в понеделник, в деня преди присъдите. „След присъдите той се опита няколко пъти да направи връзка с мен. Тоест той ми призвънна, за да го набера, но така и не успях да го набера. Явно връзките с далечните ни държави са малко по-трудни”, обясни още Бакалов.