В сградата са ставали редица инциденти и убийства

Прокълнат блок в Русе взе седма жертва. Хората са в паника, че дори и молебен на поп не спрял злото. Техният блок периодично е разтърсван от жестоки драми. Вече 12 години съдбата на част от съседите следва сценарий като на филм на Хичкок.


Георги живее в блок „Некрасов” от построяването му и е живият хроникьор на всички драми в 15-етажната сграда. Спомня си, че първата жертва била жена, която според съседите е убита от украинци след обир.


Последвала серия от пътни инциденти, а после блокът бил застигнат от небивала жестокост. Пиян мъж насякъл съпругата си в семейното легло.


Отчаян от болести дядо пък полетял от 14-тия етаж. В черната серия се вписва и младеж, умрял от студ в общия коридор на жилищната сграда, както и още един мъж, намерен мъртъв в мазето.


„Момчето, което живее над мен. Безпаричието го принуди – иска на майка си пари, тя няма жената и се карали и той я убил”, разказва още Георги.


След като извършил убийството, мъжът отишъл да си купи цигари и водка. По-късно запалил апартамента.


След този случай хората решили, че прокоба тегне над блока им и повикали свещеник, за да изгони злите сили.


Вероятно заради трагедиите много от апартаментите са сменили собствениците си, а новите обитатели са млади и не обръщат внимание на поверието.


Репортер: Олга Василева