Жителите на Ковачица се притесняват от наближаващата зима

Жители на ломското село Ковачица се вдигнаха на бунт срещу състоянието на улиците и тротоарите, които фирма оставила след изпълнен проект по поставяне на нов водопровод. Още след първия есенен дъжд, улиците се превърнали в кални реки и хората трудно стигат дори до домовете си.


Повече от месец жителите на Ковачица са принудени да прескачат локви, а колите им да затъват в дълбоките коловози по черните пътища.


В началото на лятото фирма започнала подмяната на водопроводната мрежа в цялото село по спечелен проект на Община Лом пред Министерство на земеделието. Компанията-изпълнител била задължена да възстанови само улиците, които били асфалтирани преди разкопаването им. Тротоарите и черните пътища, които от години хората покривали с чакъл и натрошен камък, били засипани само със земя.


„Зимата ще бъде много тежка. Тук нито ще може да почистим, нито ще можем да минем”, заяви кметът Цветан Аспарухов.


Градоначлникът на Лом каза, че е запознат с проблема. Засега общината може да задели средства само за възстановяване на тротоарите. Иво Иванов обясни обаче, че пари за улиците трябва да се търсят от външни източници.


Още по темата гледайте във видеото.


Репортер: Биляна Борисова