Американката обмисля да съди Международната федерация (FIS)

Четирикратната носителка на Световната купа по ски алпийски дисциплини Линдзи Вон (USA) възнамерява да се обърне към съда, след като Международната федерация по ски (FIS) й отказа разрешение да участва в състезание от календара на мъжете. Представителката на Съединените щати поиска разрешение да се включи в мъжкото спускане в Лейк Луиз в края на ноември, но от FIS обясниха, че това е в разрез с правилата на организацията.

 

"Много съм недоволна от решението на FIS, но няма да се откажа. Разглеждам всички възможности. В момента се консултирам с различни адвокати. Това ми отнема много време и усилия. Във никакъв случай не става въпрос за PR-кампания. Не се нуждая от допълнително внимание от медиите. Това е моя лична цел, защото искам да видя къде се намирам в сравнение с мъжете. Това е следващото ниво за мен", коментира Вон.

 

Американката е олимпийска шампионка в дисциплината спускане от Ванкувър 2010 г. и световна шампионка от Вал Д'Изер 2009. Вон има 53 победи за Световната купа в кариерата си и общо десет медала от Световни първенства и Олимпийски игри.