Фулъм обаче не успя да победи "артилеристите"


Българският нападател Димитър Бербатов изигра поредния си силен мач за Фулъм. Тимът му направи зрелищно равенство 3:3 в лондонското дерби с Арсенал, а Берба впечатли с два гола и асистенция.

Домакините от Арсенал започнаха силно мача и поведоха с 2:0 с попадения на Жиру и Подолски. Бербатов обаче върна Фулъм в мача с точен удар с глава в 29-та минута, а в края на първото полувреме центрира чудесно от десния фланг за изравнителния гол на Качаниклич.

След почивката, Фулъм осъществи и пълен обрат в срещата. В 67-та минута, Артета извърши нарушение срещу Руис в наказателното поле на "артлеристите", а Бербатов хладнокръвно реализира отсъдената дузпа. Попадението бе пето за българинa с екипа на "котиджърс" от началото на сезона.

Само две минути по-късно обаче Арсенал направи 3:3 с нов гол на Жиру, а драмата на "Емиратс" настъпи в четъртата минута от продължението на мача, когато главният съдия Фил Дауд отсъди пресилена дузпа за домакините. Марк Шварцер обаче спаси по великолепен начин изстрела на Артета и така Фулъм спечели една точка в Северен Лондон.

След 11-ия кръг във Висшата лига, Фулъм продължава да бъде в горната половина на таблицата. Отборът на Мартин Йол е на осмо място в класирането с 16 точки. Арсенал има същия актив, но по-добра голова разлика.