Премиерът призова журналистите да показват новите пътища и зали, без да коментират

Премиерът Бойко Борисов предложи на Агенция „Пътна инфраструктура” да направи 79-годишния жител на еленската махала дядо Марин свое рекламно лице. С възрастния човек министър-председателят разговаря при откриването на ремонтирания проход Твърдица – Елена в четвъртък.

 
След церемонията Марин Йорданов подари на Борисов и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова снимки на прохода от 2003 г. и показа писмата, с които призовавал предишните правителства да реконструират пътя. Първият, който изпълнил обещанието си за ремонта, бил настоящият президент и бивш регионален министър Росен Плевнелиев.
 
От своя страна премиерът призова Тройната коалиция да каже колко такива пътища трябва да има у нас, „за да се види излишъкът от 3,5- 4 млрд. лева при тяхното управление”.
 
„Думите отлитат, пътят остава”, заключи Борисов.
 
По-късно той откри и новия спортен комплекс със зала за колективни спортове в Икономическия университет във Варна. И съобщи, че благодарение на това съоръжение градът може да стане домакин на Световното първенство по волейбол за младежи през 2014 г. Морската ни столица щяла да си подели домакинските задължения с Пловдив и други градове, където също ще бъдат изградени подходящи за състезания зали.
 
Пред журналистите във Варна премиерът се обърна с призива: „Показвайте пътища, театри, аули, библиотеки, спортни зали и не коментирайте нищо”.
 
Премиерът Бойко Борисов не отговори ще има ли допълнително пари за пенсионерите по празниците.

„От първия си ден на управление платихме високите пенсии на пенсионерите, когато Станишев и Орешарски в Министерство на финансите ни оставиха държавата с половин милиард, пред всички ваши колеги в София, потопена. От първи яден почнахме високите пенсии да плащаме, сега продължаваме да плащаме”, заяви премиерът Бойко Борисов.