Заради голям обем доказателства обаче беше насрочено друго заседание - за 25-ти януари

Софийският административен съд даде ход на делото срещу наредбата за платеното паркиране в София. Заради голям обем доказателства, предоставени в последния момент обаче, насрочи следващо заседание за 25-и януари.

 

Заседанието на съда беше съпроводено от бдение със свещи. Имаше хора, които по никакъв начин не зависят от новите правила за платено паркиране в София. Имаше хора, които паркират по новите тарифи.

 

„Тези луди пари, които се взимат от тези паяци и паркинг глоби, ако се дават коректно, тротоарите ще са огледало, изрядни”, коментира Петя Георгиева. 

 

Междувременно, след като още в началото на октомври към Гражданско движение „ДНЕС” се присъединиха и още жалбоподатели, в лично качество, днес се появиха нови желаещи.

 

С най-голям обем доказателства се включи Пенчо Пенчев. Той предостави кореспонденция с Общината от далечната 2008-ма. Сега тепърва трябва се преценява дали документите имат отношение към предмета на делото - правилата за паркиране от септември тази година.

 

Голям обем  доказателства представиха и ответниците - Столичният общински съвет и Центърът за градска мобилност, включително аудиозапис от сесията на градския парламент и отчет на резултатите и облекченията от новата наредба.

 

Днес съдът постанови в тридневен срок ответниците да предоставят копия за всички страни по делото. И срок от две седмици за всички да се запознаят и произнесат за натрупаните материали. Най-ранната възможна дата за следващо заседание се оказа догодина - 25 януари. А общата кауза на противниците на общинската наредба остана под въпрос.

 

Репортер: Рада Богданова

 

Повече гледайте във видеото.