В сдружението влизат напусналите и изключени от СДС политици

 

Нова дясна формация, която да възроди синята идея и да обедини всички десни се появи в България. Зад националния съюз „Единство” като редови членове застават наскоро изключените от СДС депутати Мартин Димитров, Ваньо Шарков, Димо Гяуров, както и напусналата Надежда Нейнски.
 
В новоучреденото сдружение влизат и цели структури от различни градове на страната, които доброволно преди дни напуснаха СДС, несъгласни с политиката, която води лидерът Емил Кабаиванов. 
 
„Единство“ бе учредена в Пловдив, откъдето преди 23 години бяха поставени основите на синята идея. Целта на новото сдружение е да се създаде дясна партия на основата на „Синята коалиция”, която да бъде опозиция на управляващите.
 
Започват и преговори с Иван Костов за обединение на десницата в предстоящите избори, съобщи Мартин Димитров. 
 
„Една партия – СДС, напусна „Синята коалиция”, но другите четири са там. Те и гражданската организация, която създадохме, всички ние смятаме да водим разговори за подновяване на „Синята коалиция”, защото ясно е на всички българи, че  БСП и ГЕРБ не могат да решат проблемите на кризата и да извадят България от това тежко състояние”, заяви Димитров.
 
Надежда Нейнски пък бе категорична, че „политически фактор в следващия парламент може да бъде само обединената десница”, която щяла да направи така, че да се случат очакваните от хората неща.