За „език на омразата” не може и дума да става, коментира депутатът

Октай Енимехмедов – мъжът, който опря пистолет в главата на Ахмед Доган на конференцията на ДПС в събота, или има психически проблеми, или е получил много пари, за да посегне на политика. Това заяви в ефира на „Здравей, България” депутатът от "Синята коалиция" и бивш директор на Националната служба за сигурност Димо Гяуров.

 
Той подчерта, че за охраната на Доган в последните години България е похарчила милиони. Разходите за опазването сигурността на вече бившия лидер на ДПС възлизали на 2,5-3 млн. лв. на година.
 
Гяуров бе категоричен, че опитът за покушение над Доган не е продиктуван от „езика на омразата”, какъвто бе коментарът на Лютви Местан.
 
„Някои представители на ДПС се опитаха да вменят вина на българския народ и мисля, че трябва да се извинят за това. Цялото ръководство на партията трябва да промени поведението си незабавно”, заяви още Гяуров.
 
От своя страна журналистът Валерия Велева пък коментира, че от този акт загубиха и ДПС, И ГЕРБ, и България като цяло. И сподели мнението на Гяуров, че е изключено да се говори за омраза, особено на етническа основа.
 
Насилието над Енимехмедов трябва да бъде заклеймено”, каза още Велева.
 
Социологът Мирослава Радева пък заяви, че „целта на нападението е била да покаже, че никой не е недосегаем”.
 
„Доган много забави оставката си, защото отдавна тежи на българското политическо пространство”, коментира още социологът.
 
Целия разговор по темата гледайте във видеото.