Вицепремиерът поискал от лидера на ДПС да не се оплаква публично от работата на НСО

Пазарлъците за това Ахмед Доган да не предявява публично претенции срещу Националната служба за охрана (НСО) след нападението срещу него започнали в Правителствена болница веднага след покушението. Там лидерът на ДПС бил посетен от вътрешния министър Цветан Цветанов, каза в ефира на „Здравей, България” ген. Атанас Атанасов – общински съветник от ДСБ и бивш шеф на Национална служба „Сигурност”.

 
Твърденията по казуса Атанасов разпространи в четвъртък, а непосредствено след това премиерът Бойко Борисов отрече да се е провеждала среща между него, Доган и шефът на НСО Тодор Коджейков.
 
„Това, че премиерът отрече, е доказателство за истинността на моите думи”, коментира Атанасов.
 
Според него Коджейков трябвало да си подаде оставката или да бъде уволнен още в деня на опита за атентат, защото „офицерската му чест го изисква”.
 
„Всеки охраняван от НСО би могъл да стане жертва на такова престъпление – това показва, че цялостната работа на службата не е на ниво, има тежък професионален провал”, коментира още генералът.
 
Той смята, че някой е искал конференцията на ДПС да се провали, за да не се вземат предвидените решения, сред които и това за оттеглянето на Доган.
 
Целия разговор с ген. Атанасов гледайте във видеото.