Резултатите от вота били "правдиви”, нямало купени гласове

От референдума за бъдещето на ядрената енергетика спечелиха българските граждани. Това заяви в „Здравей, България” евродепутатът Илияна Йотова. „Спечелиха онези, които повярваха, че могат нещо да променят, че с волята си могат да кажат на всички политици, че трябва да слушат гласа на народа", допълни тя.

Йотова коментира ниската избирателна активност на допитването, като призна, че е очаквала тя да бъде 25 – 30%, но призова да се изчакат окончателните данни от ЦИК.

„Разбира се, трябва да чуем мнението на експертите, защото при толкова много мъртви души, оказа се, че има избиратели на възраст над 120 години и от 7 млн. и 200 хил. граждани в страната почти 6 млн. са избиратели”, каза Йотова.

Евродепутатът от левицата определи резултатите от допитването като най-правдивите, „защото, когато няма купени гласове, когато не се заиграва с ромите, резултатът е 60 на 40”.

 

Хората, които бяха "против", са изключително объркани”, коментира още Йотова. „Всъщност те против какво са: против АЕЦ "Белене", против ядрената енергетика изобщо... Това, което направи управляващата класа, е да ги обърка с изключително колебливата си позиция, изразена от министър-председателя".

В същото време, по думите на Йотова онези, които гласували с „да” на референдума, знаели какво искат: „Това са хората, които искат България да бъде държава с енергийна сигурност, които мислят за бъдещото развитие на страната”.
 

Цялото интервю с Илияна Йотова гледайте във видеото.