Не изключвам това да стане, заяви депутатът Четин Казак

Все още име време за последен вот на недоверие и не изключвам това да стане, заяви в предаването „Здравей, България” депутатът от ДПС Четин Казак.

Той обясни, че за ДПС е важно да се разкрие цялата истина за нападението над Ахмед Доган по време на националната конференция на ДПС - кои са подбудителите и какво са целели.

От Движението не вярват, че нападението е извършено с личен мотив на Октай Енимехмедов.

„Неформалният подбудител е сатанизирането на ДПС”, смятат от Движението. „Подбудителят цели дестабилизиране на страната, ДПС да бъде извадено от политическия живот, което би имало сериозни последствия за общественото спокойствие”, смята още депутатът.

Той отхвърли съмненията, че този случай ще прати електората на ДПС до урните на следващите избори.

Въпреки това смята, че ситуацията в страната има нужда от сериозна промяна.

„Сигналите от Европа не са положителни. Нещата са назрели за сериозна промяна на управлението, която да върне страната на европейския път на развитие”, заяви Четин Казак.

Що се отнася до референдума за развитието на ядрената енергетика в страната, Казак заяви, че допитването е било опорочено.

„Въпросът беше променен. След това цялостната кампания, която водеха управляващите - обратите в позициите им, обърка обществото и го демотивира. Така че беше ясно, че референдумът няма да постигне необходимия праг, за да е валиден”, заяви Казак.

 

Целия разговор гледайте във видеото