11 бяха задържани, като има и няколко счупени прозореца на парламента

До късно снощи продължиха протестите срещу монополите в страната.

 

В София стотици недоволни се събраха в центъра, при Орлов мост. Оттам тръгнаха към парламента и блокираха сградата на Народното събрание. Протестиращите хвърляха камъни по парламента, стигна се и до сблъсъци с жандармерията. Има пострадали граждани и полицаи, съобщи директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов.

 

Има 11 задържани и няколко счупени прозореца на сградата на НС. Опитът на  множеството да стигне до сградата на ЧЕЗ на ул. "Раковски" беше осуетен от полицията. Затова хората продължиха по бул. „Патриарх Евтимий” към Петте кьошета.

 

Протестиращи прииждаха от малките улички, с което на няколко пъти изненадаха полицаите. А по пътя си някои обръщаха кофи за боклук и палеха хартии.

 

На бул. "Христо Ботев" полицаите се оказаха и от двете страни на множеството. Там станаха и най-сериозните инциденти.

 

Още снощи участници в протеста разказаха, че според тях е имало провокатори по улиците на София.

 

Протести ще има и днес. В социалната мрежа отново се появиха призиви хората да се съберат след 17.00 ч. на Орлов мост в София. В много от другите градове сборните пунктове са пред общините и пред офисите на електроразпределителните дружества. Повечето от протестите са насрочени за 18.00 ч.

 

Какво разказаха някои от недоволните гледайте във видеото.