Те предупредиха политиците да не оглавяват протестите

„Тези протести имат за цел създаване на свободно гражданско общество и никой да не си преписва заслуги или да си мисли, че има право да се възползва от волята на България и да оглави протестите”. Това казаха организаторите на протеста по време на пресконференцията в Министерския съвет.

 

По думите им, ако утре това правителство подаде оставка, парламентът ще бъде сринат. „23 години хората се нагледаха на лъжи и никой не е осъден. Какво се случва с Румен Овчаров, с Лидия Шулева, която е подписала тези договори”, попитаха те и допълниха, че те трябва да отговарят за криминални деяния срещу държавата и народа си.

 

„При кое друго управление, при внесено писмо в 9:30 часа, вече имаме решение. Надявам се, че затворихме политически чадър с многото пари”, допълниха протестиращите.

 

Диана Канева от Сандански, участник в протеста, призова протестът да не се политизира и да не се яхва народното нещастие и недоволство. "Ние не сме дошли на гости на ГЕРБ, а на министър-председателя", каза Диана Канева.

 

Тя призова да се протестира мирно, без варварство и вандалство, с цел да се свърши работа.

 

Днес представители на протестиращите са присъствали на вземането на решения във връзка с исканията, които са записани в писмо, внесено в Министерски съвет. Протестиращите ще чакат да видят резултати от взетите решения.