Според директора на СДВР всичките задържани са криминално проявени

Четирима от задържаните 25 души на снощните протести в София са непълнолетни. Това съобщи пред Нова телевизия директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.

Повечето арестувани са криминално проявени, регистрирани за кражби, грабежи и наркотици.

„Това беше група младежи, които след протеста обръщаха кофи, чупеха стъклата на витрини, на леки автомобили”, обясни комисар Йорданов.

Непълнолетните участници в протеста са предадени на родителите им.

Протестите срещу енергийните монополи продължиха до късно снощи. За разлика от Варна, Бургас и  много други градове, шествието в София беше съпроводено от директен сблъсък между протестиращи хора и полицията.
 
14 пострадали са потърсили медицинска помощ в „Пирогов”. Сред тях има и двама полицаи.

От „Пирогов” уточниха, че най-младият постъпил пациент е едва 16-годишен, а най-възрастните са мъж и жена на 67-години. Само една жена остава за наблюдение в болницата.

Според комисар Валери Йорданов не малка част от пациентите на „Пирогов” са пострадали от хвърлените предмети от самите агресивни участници в протеста.

Един от пострадалите на протестите снощи заяви пред Нова телевизия, че се съмнява, че провокаторите са действали по разпореждане на полицаи.  

Протестите ще продължат и днес. Отново сборните пунктове са пред общините и офисите на електроразпределителните дружества. Очаква се шествията на недоволните отново да започнат след 18 часа.