Според нея оставката на кабинета спасява онова, което е останало от ГЕРБ

„Ние сме готови да управляваме, да създадем държава, в която монополите да бъдат озаптени, да има достоен и нормален живот за българите, да спредм движението през Терминал 2”.

 

Това каза Мая Манолова от „Коалиция за България” в извънредното новинарско студио на Нова телевизия.

 

Ще подкрепяме всички правилни стъпки на служебното правителство, което ще трябва да се справи и с най-крещящите проблеми на хората, допълни Манолова.

 

Тя подчерта, че служебния кабинет го очаква „минно поле, заредено от предишните управляващи”, че това правителството ще трябва да обяви истината за състоянието на страната, каквато я оставя кабинетът „Борисов”.

 

Няма законен ход, който да позволява създаване на програмно правителство. Служебното, което ще бъде определено от президента, може да се ползва и с подкрепата на опозицията, каза още депутатът.

 

Манолова определи настоящия кабинет като „изчерпан” и изгубил доверието на българските граждани.

 

„Поискахме тази оставка, всъщност, я поискаха българските граждани, това беше единственото възможно решение за управляващата партия. Това е отчаян ход да се спаси, каквото е останало от ГЕРБ. Другият вариант беше самоубийство за управляващите и агония за българите”, коментира още Мая Манолова.

 

Според нея има будно общество, активни граждани, които искат да се промени моделът на управление и институциите да бъдат възродени.