33-годишният Пламен от Варна написа послание, което взриви социалните мрежи

В дните на протести едно писмо до премиера в оставка Бойко Борисов буквално възпламени социалните мрежи, предизвиквайки хиляди коментари и споделяния. 

 
Г-н Борисов, много съжалявам, че не сте в добро здравословно състояние. Най-искрено Ви желая скорошно оздравяване! Може би ще Ви успокои фактът, че почти 90% от нашите родители са с високо кръвно и периодично получават хипертонична криза“ - с тези думи започва писмото на Пламен Градев. Той е на 33 години, женен, с две деца, бивш журналист, от около 10 години работи в софтуерна компания. 
 
Самият текст на писмото съвсем спонтанно се роди в главата ми, защото това беше в деня, в който по новините съобщиха, че господин премиерът е с високо кръвно и съвсем случайно вечерта попаднах на неговата Фейсбук страница, където в едно голямо съобщение, сложено като „важно”, беше написано, че той е приет в болница. И това ме провокира, защото в момент, когато държавата се тресе от какви ли не скандали и протести, може би не това съобщение беше най-важното в тази страница”,обясни Пламен пред камерата на „Здравей, България”.
 
Той признава, че не участва в уличните протести, но е съгласен, че е време за радикална промяна.
 
Още по темата гледайте във видеото.
 
Ето и пълния текст на посланието на Пламен до Бойко Борисов:
 
Г-н Борисов, много съжалявам, че не сте в добро здравословно състояние. Най-искрено Ви желая скорошно оздравяване! Може би ще Ви успокои фактът, че почти 90% от нашите родители са с високо кръвно и периодично получават хипертонична криза. Така че не сте сам в нещастието. Разбираме Ви!
 
Също може би ще Ви успокои фактът, че когато един обикновен човек в България получи хипертонична криза той трябва: 
1. да отиде до своето ДЖ. П.; (Дали знаете какво е дж.п.?) 
2. да почака там около час-два, защото има други 10-тина човека преди него; 
3. да си вземе направление за кардиолог. Тук обаче зависи кое число на месеца е. Принципно Ви съветвам да се постараеете да получавате хипертонична криза в началото на месеца, защото тогава шансът да получите направление е по-голям. Ако получите хипертонична криза в края на месеца, направление обикновено няма.
4. Сега е време с това направление да си запишете час за преглед. Отивате при най-близкия кардиолог и опаааа... изненада. Първият възможен час е за след около 40-45 дни. Тук е хубаво да Ви обърна внимание на това, че направлението, което хипотетично сте взели преди малко важи един месец, т.е. след 40-45 дни, за когато имате час за преглед, няма да имате направление.
 
И всичко това е валидно само при условие, че в града, в който живеете има болница. Ако няма, за да отидете при своето дж.п., когато имате хипиертонична криза, трябва да пътувате до най-близкия съседен град, в който има болница. Ами, ако няма кой да Ви закара с автомобил?
 
После, след като имате поставена диагноза процедурата с дж.п.-то се повтаря всеки месец , за да си заверите рецептурната книжка. Но за това ще Ви разкажа друг път.
 
Знам, знам, че за всичко това са виновни Станишев и Доган и затова не Ви упреквам. Желая Ви бързо възстановяване.
 
Репортер: Искра Урумова