Тя е затворена от 2 години и може да заработи само като дъщерно дружество на болницата в Смолян

В Девин хората отново излязоха на протест заради болницата си. Тя е затворена от 2 години и може да заработи само като дъщерно дружество на болницата в Смолян. Такова дружество вече беше създадено, но хората пак остават притеснени. 

 

Днес недоволството звучеше по-скоро като зов за помощ. Стотици жители на общините Девин, Борино и Доспат се опасяват, че правителството в оставка няма да изпълни ангажимента си към тях. През октомври миналата година Дянков обеща финансова помощ от над 1 милион лева, за апаратура и ремонт на болницата, ако местната власт учреди ново дружество дъщерно на Смолянската болница.

 

„Той обеща да намери средства и да стартира болницата. При положение, че вече имаме учредено дъщерно дружество ние апелираме за пореден път в оставащите му няколко дни да си изпълни обещанието към нас девинци“, каза Валентина Павлова, председател на инициативния комитет.

 

По време на митинга се стигна до пререкания между протестиращите. Група от около 20 души поиска оставката на кмета Цветалин Пенков, останалите обаче не им дадоха достъп до микрофона.

 

Репортер: Анелия Веселинова