Във Варна около 100 човека се обединиха около искането за оставка на общински съветници

И в страната малки групи граждани се събраха на протести. Във Варна около 100 човека се обединиха около искането за оставка на общински съветници.

 

Протестиращите се събраха до палатковия лагер пред общината, където от няколко дни тече подписка в подкрепа на това искане. 

 

40-годишният Младен Живков твърди, че гладната му стачка продължава, а от вчера палатките в лагера са с една повече. Тя е на мъж от село Приселци, който обяви, че се присъединява към гладуването на Живков за срок от 48 часа. 

 

Според организаторите на палатковия лагер вече са събрани над 2000 гласа в тяхна подкрепа, а другата седмица подписката ще бъде внесена в общината.

 

В Бургас около 30 човека се включиха в поредния общонационален протест. Недоволството не е насочено само срещу монополите 

 

Протестът срещу монополите в Шумен днес беше в подкрепа на средния и дребен бизнес. От пети март за тях токът е с 35 процента по-скъп, обявиха недоволните. Макар и по-малобройни те се заканиха да продължат с неделните си митинги докато не видят изправени на съд виновните за ситуацията в страната. За кратко блокираха главния път София – Варна.