Ще станат ясни и причините, поради които беше провалено синьото обединение

Предизборният щаб на ГЕРБ ще обяви днес имената на водачите на листите с кандидати за народни представители. Срокът за партиите, които искат да регистрират свои кандидати за вота, е до края на седмицата. 

 

Днес ще стане ясно окончателното разпределение и в листите на "Коалиция за България". Очаква се социалистите да разгледат и предизборната си платформа и конкретните ангажименти. 

 

В последния ден за регистрация в Централната избирателна комисия "Коалиция за България" внесе документите си. В състава на лявото обединение няма промяна.

 

Очаква се днес да има повече яснота и за причините, поради които беше провалено синьото обединение между ДСБ и наскоро сформираната от бивши седесари партия "Синьо единство".

 

Изненадващо, в понеделник партията на Иван Костов регистрира в ЦИК коалиция само с един партньор – Български демократически форум. ДСБ и бившите членове на СДС около Надежда Нейнски и Мартин Димитров се споразумяха за общо явяване на изборите. Това обединение трябваше да прерасне в обща партия след вота.

 

На 1 април от ДСБ обясниха, че причините за липсата на ключовия партньор са чисто организационни. Формацията на Надежда Нейнски се отказа от участие в изборите. В официална позиция оттам заявиха: "Оказа се, че протегнатата ръка за единство е само от наша страна. ДСБ избра да остане при разделението."