Махат част от лежащите полицаи, били опасни за колите

Плащаме от джоба си за нови електромери, колко точно още не е ясно. Това пише в-к „Репортер” в статия за резултатите от последното заседание на държавния енергиен регулатор. Новите устройства струват между 120 и 200 евро. Част от разходите по въвеждането на т.нар. „умни” електромери ще бъдат покрити от абонатите, призна и председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова. Въвеждането им обаче ни е наложено от Еврокомисията – до 2020 г. електромерите у нас трябва да са „умни”.

 

По 100 молби на ден се подават за първокласници. Директори блокираха трикове с регистрацията – искат непроменен адрес от преди Нова година. Най-търсеното училище е 107 Основно училище „Хан Крум” в столичния квартал „Лозенец” – там кандидатстват по десетина деца за място, пише още „Репортер”.

 

Златотърсачи вадят до 200 лева на ден, съобщава на страниците си „Преса”. Своеобразният български Клондайк е в района на Велико Търново, където те са окупирали реката край предбалканското градче Златарица.

 

Българите стават все по-пестеливи и предпазливи, отбелязва „Сега”. Въпреки наложения данък върху депозитите, те остават най-сигурния начин за спестяване и за домакинствата, и за фирмите. Статистическите данни на БНБ сочат, че за година депозитите са се увеличили със 7,9% или 3,85 млрд. лева.

 

70% от легналите полицаи са опасни, чупят коли, пише „24 часа”. 120 от тях в София, с най-големи отклонения, ще се махнат до август. В Пловдив пък нито една от бабуните не отговарят на стандартите.

 

„Труд”: МВР проверява СИК до четвърто коляно. Става въпрос за членовете на Секционните избирателни комисии.

 

„Стандарт”: Откупът за Лара е платен с белязани пари. Търсят похитителите зад граница.

 

Гледайте целия преглед на печата във видеото.