Според Кристина Патрашкова забраната за пушене масово се нарушава дори в момента

Пушенето трябва да се забрани не само на закрито, но и в парковете и градинките. Това заяви в ефира на „Здравей, България” журналистът Людмил Кърджилов.


Той и неговият съмишленик д-р Маша Гаврилова от Гражданска инициатива "България без дим" влязоха в остър спор със заклетите пушачи Кристина Патрашкова и музиканта Пейо Филипов по темата за цигареното вето. Тя бе провокирана от предизборното обещание на БСП, че ако спечели парламентарния вот през май, ще вдигне забраната.


Според Кърджилов и Гаврилова старият модел на обособяване на зали за пушачи и непушачи не е проработил.


Непушачите проявяват към пушачите неприязън, граничеща с агресия”, коментира от своя страна Патрашкова. И даде за пример жена, която се развикала в театрална зала, защото една от актрисите на сцената запалила цигара, следвайки сценария на постановката.


Според журналистката забраната за пушене масово се нарушава дори в момента, защото много хора са готови да платят глоба, за да не им се налага да пушат пред заведенията.


Законът в сегашния му вид не е добър и ще направим всичко, което е необходимо по улиците, за да се промени”, каза Пейо Филипов.


Цялата дискусия по темата гледайте във видеото.