Бъдещата власт не трябва да изолира хората, гласували за ГЕРБ, казаоще вицепрезидентът

Много хора гледат на касирането на избори като феномен в етичното пространство, но това всъщност е правна категория, която не би трябвало да е опасна за демокрацията”. Това заяви в ефира на предаването „Всяка неделя” вицепрезидентът Маргарита Попова.


Тя подчерта, че в крайна сметка ГЕРБ има право да поиска отмяна на резултатите, но крайното решение все пак принадлежи на Конституционния съд.


Според Попова в момента няма противоборство между институциите, а „те просто се опитват да застанат на мястото си, защото дълго време е наслоявано чувството, че не са”.


Според Попова правителство не трябва да се съставя на всяка цена и то следва да бъде „такова, което никой да не може да нарече „по-малкото зло”.


Тези, които ще го сформират, да помнят, че в момента правителство трябва да носи знак за равенство със стабилност. Освен това не бива да се изолират хората, които гласуваха за партията победител и да не стане така, че те да не могат да намерят и частица от програмата й в утрешното управление”, каза още вицепрезидентът.


Целия разговор на Кеврок Кеворкян с Маргарита Попова гледайте във видеото.