Въпреки че продължава осем дни и въвлича десетки хиляди хора, протестът не е одобряван от всички

Осми ден на протести. Исканията на многохилядните недоволни за оставка на управляващите продължават. Какво обаче мислят за масовото недоволство тези, които не участват в протестите. 

 

Нашите геори ще бъдат без имена, както и хората от протеста, но със собствено мнение. 

 

„От новото правителство какво искате, когато то още не е започнало работа. Навън протестират, но политиците да вземе по едно дърво и като почне от първия до последния! Е това заслужават”, заяви възрастна жена с 40-годишен стаж. 

 

Ще направят още по-лошо с протестите. Ще свалят това правителство, ще сложат друго и горко и тежко на хората”, смята още възрастната дама. 

 

„Смятам ги за нещо положително, поне тази маса, която беше толкова инертна сега, наистина ни направиха за смях и е хубаво, че има протести, но няма ясно виждане как и кой да поеме някаква отговорност”, смята баща на малко дете, който не участва в протестите. 

 

Под звуците на музиката и в спокойствието на парка своето мнение сподели и момче с китара. 

 

„Подкрепям ги, защото това в момента е единственият реален начин хората да покажат гласа си”.

 

Потърпевши от протестите са и част от шофьорите на градския транспорт.

 

„По принцип ни пречат, но и ние сме за протестите. Нормално е защото явно тези хора, които сега са в Министерския съвет, не си взеха бележка и хората продължават с пълно право”, смята шофьор на автобус.