Две групи младежи със съмнително поведение са отведени от полицията

В неделната вечер няколко протеста и шествия бяха организирани в София. 

 

Обичайно пред Министерския съвет се събраха хора с искане за оставката на кабинета „Орешарски”. Въпреки че началният час е в 18:30 часа, последните дни се наблюдава, че хората започват да се събират малко по-късно. 

 

От площад "Независимост" те поеха по обичайния си път през Народното събрание и блокираха "Орлов мост". След това стигнаха до НДК, а оттам до партийните централи на БСП и ДПС.

 

Две групи младежи със съмнително поведение са отведени от полицията. Те са били наблюдавани и когато в района на НДК се стигнало до сбивания помежду им, се намесили полицаите.

 

Същевременно няколко хиляди души се включиха в инициатива във Фейсбук, която организира протест срещу ГЕРБ на площад „Народно събрание”. Общо 2500 души са заявили, че ще участват в протеста. В началния му час обаче не се появи нито един. 

 

Малко преди 18:00 часа около 300 души отидоха от централата на партия "Атака"  до паметника на Васил Левски. Шествието беше под мотото "Не на омразата". 

 

Волен Сидеров обясни, че омразата блика от площад "Зависимост", както той преименува площад "Независимост" между президентството и Министерския съвет. Сидеров заяви, че партия "Атака" е пример за гражданска отговорност и не иска омраза и противопоставяне в обществото.