Вместо номера на тениските, маратонците предлагат да се носи лозунг

37-ия ден на народно недоволство срещу кабинета на Пламен Орешарски бе планиран като протестен крос. С него хората искат да покажат, че няма да се уморят да поставят исканията си, колкото дълго да отнеме това.


Вместо номера на тениските, маратонците предлагат да се носи лозунг. Предлагат и примерен списък. Най-интересните надписи са: „Лумпен умора няма”, „Днес бягаме ние, утре – вие”, „Горко ви, ако ви хванем”, „Бягаме за България, не от България”, „Срещу политическото затлъстяване”, „Плюйте си на петите, за да не ви плюем ние”, „Следваща дисциплина: хвърляне на гюле”.


Сборният пункт е в 19:00 ч пред Българската народна банка. Протестиращите ще минат по булевард „Цар Освободител”, булевард „Левски”, площад „Александър Невски”, улица „Раковски” и отново булевард „Цар Освободител”.

 

По данни на МВР към 20:00 часа на пл. "Независимост" е имало близо 1000 души. Както всяка вечер, полицията продължава да охранява протестните действия на гражданите и да се грижи за тяхната безопасност.

 

Друга част от недоволните от кабинета "Орешарски" пък се маскираха и тръгнаха по посока централното управление на  Корпоративна търговска банка, намиращо се на пл. "Гарибалди". Те блокираха ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Раковски".