Най-големи са задръстванията по улиците, които водят на юг - към Созопол и Приморско

Дни след като автомагистрала „Тракия” бе изцяло отворена за движение, започнаха проблемите с трафика в Бургас. Улиците в града не успяват да поемат целия поток от автомобили, който идва от магистралата и продължава за южното Черноморие и затова на входа и изхода на града се образуват огромни задръствания

 

Километрични опашки на светофарите в града има не само през почивните дни. На кръстовището на входа на Бургас, което поема автомобилите пътуващи от и за магистралата, за да преминат, шофьорите чакат на огромни опашки.

 

Причината е ясна - магистралата завършва в Бургас, и инфраструктурата на града не може да поеме трафика. Най-големи са задръстванията по улиците, които водят на юг - към Созопол и Приморско. За да не се стигне до блокиране на движението, особено в почивните дни, на улицата е целият наличен състав на пътна полиция.

 

След откриването на магистралата в Бургас се отчита ръст на броя на леките катастрофи. От общината са готови с решение да се изведе трафикът, който сега минава през четири жилищни комплекса.

 

Финансирането може да стане по Оперативна програма „Транспорт”, защото това е част от съпътстващата инфраструктура на магистрала „Тракия”. Дотогава обаче от „Пътна полиция” ще предложат в Бургас да бъдат поставени обходни табели за маршрутите, които могат да облекчат трафика в града.

 

Репортер: Цеца Алексова