Нова партия няма шанс на изборите, смята бившият шеф на Информационно обслужване

„Колкото по-късно обявим датата на изборите, толкова тази дата ще бъде по-ранна”, коментира математикът доц. Михаил Константинов в извънредното студио на Нова ТВ. „До преди десетина дена имаше шанс да се съгласим с избори през май догодина. Мисля, че той се изчерпа и степента на доверие е толкова ниска, че дори разумни мерки в момента се посрещат на нож”.

 

Константинов даде пример с необходимостта от преодоляване на междуфирмената задлъжнялост, която достига 210% от БВП. По думите му това може да стане, когато държавата започне да плаща старите задължения. „В момента има такова предложение на правителството, което обещава с половината от заема да се направи именно това. Щом и тази мярка не се подкрепя, ясно е, че изборите трябва да бъдат до края на годината, каза бившият председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване".

 

Според доц. Михаил Константинов нова партия няма шанс на изборите, а десният блок се е самоубил вече. С това мнение не се съгласи политологът Димитър Аврамов, по думите на който „шансовете са в това група хора да се съберат и да обявят, че не искат да лъжат хората”. Аврамов коментира още, че ситуацията е сложна, а обществото има право да протестира. Няма обаче политически лидер от управляващите, който да е потърсил диалог.

 

Политологът Мария Пиргова Хората призна, че хората не вярват на управляващите, но попита риторично на кого вярват. Пиргова вижда проблема в олигархията, но отбеляза, че Делян Пеевски не е единственият олигарх. „Като сме го докарали до олигархична система, много трудно ще се отървем от олигархията, която ни спретва номера и на тези протести”, коментира политологът.

 

Целия разговор можете да проследите във видеото.