Те се обявиха против приватизацията на дружеството, което според тях ще е грешка

Служителите  на „Български пощи” се обявиха против приватизацията на дружеството. Според тях това ще е грешка и заплашиха да излязат на протест на 25-ти септември.


От Синдикалната федерация на съобщенията обявиха, че са силно притеснени от  разпространена информация за търсене на стратегически инвеститор, който „да спаси” работещите  в дружеството. И припомниха , че в програмата на партията мандатоносител – БСП, е записано, че „Български пощи” няма да се приватизират.


„Намерението за търсене на стратегически инвеститор  който видите ли да поеме 49% от собствеността на „Български пощи” за нас е неприемливо, категорично и недопустимо!”, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.


От Синдикалната федерация на съобщенията добавиха още, че за последните 2 години, държавата бави плащания към дружеството в размер на 22 700 000 лева.


Работещите в пощите настояват незабавно да бъде приет оздравителен план на дружеството, който да влезе в действие до края на годината.


По-късно през деня от министерството на транспорта и съобщенията излязоха с официално становище, в което категорично опровергаха информацията, че „Български пощи” ще бъдат приватизирани. В становището се посочва още, че за текущите социални нужди на дружеството вече са осигурени около 9 млн. лв.


Повече по темата гледайте във видеото.