Така тя коментира информация, че ГЕРБ внасят вот на недоверие тази седмица

„Право на опозицията е да се готвят за стъпка вот на недоверие, ние ще докажем, че няма основание”, коментира в „здравей, България” Корнелия Нинова информацията на Цветан Цветанов, че ГЕРБ внасят вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски”. 

 

На въпрос на Анна Цолова и Виктор Николаев дали БСП, ДПС и „Атака” са консолидирани в подкрепата си към правителството на Пламен Орешарски, Нинова първо отговори категорично „да”. След това обаче тя уточни, че за „Атака” не може да говори от тяхно име.

 

Във връзка с обещанията на БСП преди изборите, тя припомни, че уверението минималната работна заплата да стане 450 лева е с краен срок до края на мандата на левицата.

 

В предишния мандат бяхме твърдо против въвеждането на данък „лихви”, предлагам да не бързаме с тази теми, предстои обсъждането на бюджета. Не сме го обсъждали в парламентарната група, допълни още тя.

 

Във връзка с поевтиняването на тока и последвалите оплаквания от страна на потребители, че сметките им са се увеличили, Нинова отвърна: "Ние сме си свършили работата - променили сме закона така, че новото ценообразуване да доведе до поевтиняване на тока".

 

Какво оше каза Нинова в "Здравей, България" гледайте във видеото и четете ТУК.