В енергетиката има резерви, убеден е представителят на управляващите

Цената на тока няма да се вдига в ценовия период, определен от ДКЕВР – до юни-юли 2014 г. В това увери депутатът от „Коалиция за България” Таско Арменков.

 

„Знаем, че енергетиката е на командно дишане, но когато във фокуса на управляващите е потребителят, усилията ще бъдат за това цените да се задържат”, заяви той в „Здравей, България”. „За потребител, който се намира в състояние на кома, единственият начин да го съживите, е изкуственото дишане”, допълни той.

 

По думите на народния представител от управляващото мнозинство в енергетиката има достатъчно резерви, в това число и от злоупотребите в енергетиката.

 

„Това, което правим, е намаляване на неприсъщите разходи в стойността на енергията”, отбеляза Арменков. По думите му правителството работи и по възможността скъпият ток от „Мариците” да бъде пренасочен към износа.

 

„Имаме сериозното намерение енергетиката да се прочисти от вредните практики и да се получат онези резултати, които ще помогнат и на хората, и на индустрията и на самата енергетика да бъде прозрачна”, посочи социалистът.

 

Подробности по темата ще научите от разговора във видеото.