Нямаме драма с вота на ГЕРБ, допълни зам.-председателят на НС

„ГЕРБ не искат да разберат, че ние нямаме никаква драма с техния вот на недоверие. Дали ще има дебати и гласуване е тяхна воля”, коментира от парламента за „Здравей, България” зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

 

По думите й с решението си да не се регистрират на вчерашното заседание, което провали дебатите по вота, депутатите от най-голямата парламентарна група демонстрират „пълна безпомощност да си играят ролята на опозиция”.

 

ГЕРБ са като второразреден отбор, който не може да си играе играта и пречи на други тим”, заяви Манолова. „Решили са да продължат да се излагат пред очите на всички български граждани. Защо се държат като на махленско футболно игрище, те ще отговарят пред своите избиратели”, посочи още социалистът.  

 

„От ГЕРБ всичко може да се очаква. Това е нечувано поведение за българския парламентаризъм. Дават ли си сметка, че следващата седмица, може пък ние да не се регистрираме в пленарна зала, когато се обсъжда следващият вот”, попита Манолова.  

 

Ако и днес ГЕРБ не се регистрират, ще провалят собствения си вот, посочи вторият човек в ръководството на парламента. За всеки става ясно абсолютно ниското равнище на правене на политика от опозицията, която демонстрира антипарламентарно поведение.

 

Мая Манолова коментира и неявяването на депутатите на Волен Сидеров в Народното събрание, които отсъстваха заради посещение в Брюксел. Тя обясни, че освен официалната, няма друга комуникация с „Атака”. Депутатите на Волен Сидеров са информирали в парламента, че са в Брюксел, посочи Манолова.

 

Зависими от „Атака” са най-вече ГЕРБ. Зависимостта на Борисов от Сидеров става все по-видима за хората. Не може „Атака” да определя поведението на ГЕРБ”, добави народният представител в коментар на решението на депутатите на Бойко Борисов да не се регистрират в сряда, след като стана ясно, че националистите не са в парламента.

 

Целия разговор с Мая Манолова ще проследите от видеото.