Според министър-председателя тезите в тях са несъстоятелни

Вотовете на недоверие не ме притесняват - тезите не са състоятелни”, каза премиерът Пламен Орешарски, след като поредният вот на недоверие срещу неговото правителство бе отхвърлен.

 

Министър-председателят заяви, че не разбира напълно доводите за следващия вот на недоверие, но е готов да чуе аргументите и да подготви отговорите си.

 

Може би, като направим повече грешки, а сигурно такива ще има, никой не се счита за безгрешен, сигурно тогава ще отнемат повече време вотовете, за да се посочват и позитивните неща, които са свършени”, коментира Орешарски, цитиран от БГНЕС.

 

В НЗОК има проблеми, ще потърсим решения до края на годината, но на този етап не съм убеден, че ще има актуализация на бюджета й", каза министър-председателят. Затрудненията в НЗОК са обективни за нас и субективни за предишното правителство", посочи премиерът.

 

На днешния ден се навършват сто дни от протестите в подкрепа на правителството. По тази причина гражданин, вмъкнал се между журналистите, застана до премиера, откри сакото си и показа лика на Орешарски на тениска. На гърба му е изобразен ликът на Борисов с изрисуван пръст надолу, в знак на неодобрение.