Второкласниците събрали близо 300 лева за малката Стефи

Миналата седмица ви разказахме историята на малката Стефи. Само на две години, детето се бори с тумор на мозъка. За лечението са нужни 93 000 евро. Трогнати от съдбата на детето, други деца решиха да помогнат. Ученици от 32-ро СОУ в София събраха пари за Стефи. 

 

След като видели репортажа за Стефи по телевизията, учениците от II „В” клас решили да съберат пари за детето, за да му помогнат да оздравее. 

 

Учениците и друг път помагали на болни деца. Когато били в първи клас, направили изложба, а спечелените пари дарили за благотворителност. За Стефи второкласниците събрали близо 300 лева. А за да има с какво да си играе, докато е още болна, купили и кукла. 

 

След репортажа второкласниците задавали въпроси. Интересували се какво е рак и химиотерапия

 

Освен дарението учениците подготвили и песен за малката Стефан.

 

След срещата с второкласниците занесохме подаръците на Стефи. Само преди два дни детето се върна от поредния курс химиотерапия в Турция. От предписаното лечение обаче остават още 46 курса.

 

Детето се лекува в Турция, тъй като лекарите в България не даваха надежди за оздравяване. Тогава Фондът за лечение на деца в чужбина отпусна пари за операция навън. Турските лекари успяха да отстранят тумора и предписаха дълго и скъпо лечение. Тогава държавата отказа да го финансира с мотива, че може да се провежда и тук. Загубилите вяра в българското здравеопазване родители, започнаха кампания за набиране на средства. А в социалните мрежи хора трогнати от историята на Стефи подготвят протест пред Министерството на здравеопазването. Той е насрочен за неделя от 10:30 часа. 

 

Ученици от друго столично училище - 73-то "Владислав Граматик", също са събрали пари за Стефи. Сумата е 1 023 лева.

 

И Вие можете да помогнете на Стефи – с есемес (цена 1 лев) на номер 17 777 с текст DMS STEFI 

Както и на банковата сметка:

Банка ДСК

IBAN BG53STSA93000021249217

BIC: STSABGSF

Стефани Красимирова Стефанова