В декларация те коментират и скандала в деня за размисъл преди вота

Парламентарната група на ГЕРБ поиска в декларация оставката на правителството и предсрочни избори, съобщава БГНЕС. В документа те коментират скандала, който се развихри в деня за размисъл преди изборите на 12 май.


„Изборите отминаха, но сянката върху техните резултати остава. Разпределението на парламентарните мандати трудно крепи правителството и мнозинството, а гражданите основателно не спират вече 130 дни да протестират срещу политическата класа и нейните задкулисни схеми”, се казва в декларацията от ГЕРБ.


"За създадения правен, политически и обществен абсурд не трябва да се мълчи. ГЕРБ е единствената опозиционна партия и е длъжна да алармира за него. Съобщението, че проблемът, който в деня за размисъл бе определен като „опит за държавен преврат” се оказа административен пропуск, ни даде основание да изразим най-накрая и нашата позиция. Да направим това от парламентарната трибуна е наше конституционно право”, твърдят от партията.


От ГЕРБ допълват, че протестите на хората пред парламента и сегашните – на студентите, са срещу порочните политически нрави и с искане за възстановяване на обществения морал. „А това е поредното доказателство, че дължите на България вашата оставка и само с нея ще върнете България на хората”, допълват от ГЕРБ.