В памет на звездата Нова ТВ ще излъчи в неделя филма „Осем герои”

Звездата на "Бързи и яростни" Пол Уокър е починал от изгаряне и травмите след катастрофата. Това показват заключенията на съдебния лекар в Лос Анджелис. Четири дни след катастрофата, която уби Уокър и неговия приятел и финансов мениджър Роджър Родас обаче, големите въпроси остават без отговор.

 

Имаше ли проблем с автомобила?

 

Поршето Carrera GT, в което двамата мъже са били, е три пъти по-мощно от средностатистическа кола. Ново струва 450 000 долара, скоростта му е толкова голяма, че е трудно за овладяване. Пред списание "Аутоуийк" професионален шофьор нарича колата страшна. Според резултатите от аутопсията зад волана е бил именно Роджър Родас.

 

Властите потвърждават, че скоростта е фактор в катастрофата. Въпреки това и Уокър, и Родас се опитни шофьори - факт, който поставя въпроса дали нещо не се е объркало със самото превозно средство.

 

Колко бързо са карали?

 

Катастрофата се случи на път в бизнес парк в Калифорния. Районът има репутация на място, посещавано от любители на бързите скорости. През последните години властите полагат усилия да контролират района. На стълба, в който колата се блъска автомобилът на Уокър, е имало знак за ограничение 70 км/ч. Камера за видео наблюдение в близост не улавя самата катастрофа, но минути след нея показва черен дим, който идва от колата.

 

В близост до инцидента има следи от гуми, които показват, че кола се е завъртяла, но все още се очакват резултати от експертизата, за да се разбере дали тези следи са от колата на Родас.

 

Някой друг бил ли е застрашен?

 

Освен че скърбят, много хора си задават и въпроса дали е имало застрашени пешеходци или други шофьори. Инцидентът се е случил в събота, 1 декември, към 15:30 часа. В социалните мрежи някои коментират, че липсата на други пострадали е чист късмет. Когато през 2001 г. излезе първият филм от поредицата „Бързи и яростни”, Уокър неведнъж говори за опасностите от карането с превишена скорост и гонките. Пол казва „Няма нищо по-лошо от това някой да шофира със 190 км/час, когато наоколо се разхождат пешеходци. Проява на здрав разум е да знаеш, че това просто не си струва риска!”

 

Властите категорично изключват гонка да е причината за този инцидент, а хора, които добре познават Уокър и Родас, споделят, че не са от хората, които биха рискували живота си и живота на другите в състезание.

 

В памет на Пол Уокър тази неделя Нова ТВ ще излъчи филма с негово участие „Осем герои”.