Парите от ВЕИ дружествата могат да повишат всички пенсии с по 17 лв., казва депутатът

„Ние работим през надеждите си, не със страховете си, ние искаме да си върнем България от ръцете на олигархията. Това не е тяхната България”, каза в студиото на „Всяка неделя” заместник-председателят на „Атака” Десислав Чуколов.

 

„Всеки удар срещу „Атака” ни прави по-силни”, каза той по повод обвиненията за пътуването на няколко представители на партията до Куба, като добави, че са готови да изтърпят още веднъж „медийната помия” срещу себе си, ако това ще означава да се помогне на хората.

 

„ВЕИ дружествата имат гарантирана страхотна печалба в следващите 20 години. Това, което ние направихме, е да измъкнем от джобовете им около 200 милиона лева на година. Логично е след това да има удар срещу нас. Това значи, че догодина ако правителството реши, ще може да покачи пенсиите със 17 лева”, категоричен бе той.

 

Президентът Плевнелиев каза, че ще наложи вето върху 20-те процента на ВЕИ дружествата. Той не го направи, защото щеше да стане прекалено ясно на обществото, че той е обвързан с тези фирми. Той не го прикрива. Плевнелиев каза, че Прокопиев е направил много добри неща за България. Тези фирми струват на всеки човек по 12 лева на месец”, добави Чуколов.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.