Според него има консенсус за недопустимост за безобразни назначения на властни позиции

„Новината, която дойде от Варна, е добра. Това беше много грозна история”, каза в „Здравей, България” психиатърът д-р Николай Михайлов относно борбите в църквата. 

 

По думите му добрата новина е, че Варненската епархия е показала сила да се пребори с друга сила. „Става дума за безобразни назначения, за власт, която триумфира с наглост и със средства, които са недопустими, особено в църковната сфера”, аргументира се той.

 

Според д-р Михайлов има консенсус за абсолютна недопустимост за безобразни назначения на властна позиция. „Овластената „мутра” е натърпима. Тези протести имат безспорна заслуга да създават и уплътняват тази нетърпимост”, смята психиатърът.

 

Епископ Борис не е духовен човек. Той може да има разнообразни качества, но по-скоро като ръководител на някаква корпорация. Тази кандидатура беше нелепа”, категоричен е д-р Николай Михайлов. 

 

По думите му медиите имат добър дял в това постижение, защото през публичността се създаде и решимостта на хората да защитават позициите си.

 

Относно скандалите в политиката д-р Михайлов заяви, че Волен Сидеров е неприемлив за българската политическа сцена. „Мисля, че има консенсус за неговото ограничаване”, добави той.

 

Целия разговор гледайте във видеото.